Jak zrobić pieczoną kukurydzę

Jak zrobić pieczoną kukurydzę

Aby przygotować klasyczne danie z pieczonej kukurydzy, skorzystaj z poniższych wskazówek: Wrzuć mrożoną kukurydzę na dużą patelnię z oliwą z oliwek. Posyp solą, a następnie praż przez pięć do siedmiu minut. Po upieczeniu kukurydza może być przechowywana w zamrażarce do trzech miesięcy. Jeśli nie chcesz jeść kukurydzy od razu, możesz ją również odgrzać w mikrofalówce w 30-sekundowych seriach.

Jeśli chcesz nieco doprawić swoją kukurydzę, możesz dodać łyżeczkę przyprawy Tajin, trochę łagodnego proszku chili i oliwę z oliwek. Następnie rozłóż kukurydzę na blasze do pieczenia z obręczą. Posyp ją solą i pieprzem. Będziesz miał pyszną przystawkę, którą możesz podać z fasolą, serem i innymi daniami dodatkowymi.

Podczas pieczenia kukurydzy możesz również dodać wędzoną paprykę lub masło czosnkowe. To pyszne połączenie doda kukurydzy więcej smaku i sprawi, że będzie wilgotna. Możesz nawet upiec kukurydzę bez jej obrywania, co jest świetnym rozwiązaniem, jeśli masz do nakarmienia duży tłum.

Aby upiec kukurydzę w piekarniku, musisz najpierw przygotować kukurydzę, odcinając większy koniec kolby. Następnie musisz usunąć jądra kukurydzy z kolby. Następnie, można rzucić jądra kukurydzy z oliwą z oliwek i umieścić je na blasze do pieczenia z obręczą. Piecz kukurydzę przez piętnaście do dwudziestu minut, mieszając ją co jakiś czas. Gdy kukurydza osiągnie pożądany stopień, możesz ją podawać z masłem lub kwaśną śmietaną. Jeśli chcesz, możesz podać ją z cząstkami limonki.

Dla klasycznego letniego grilla, żaden grill nie jest kompletny bez pieczonej kukurydzy na kolbie. Możesz jednak uzyskać ten sam smak przy mniejszym zamieszaniu, piekąc ją w piekarniku. Wystarczy umieścić kolbę na blasze i piec przez 20 do 25 minut w temperaturze czterystu stopni Fahrenheita. Może być konieczne dostosowanie czasu gotowania lekko, jeśli planujesz użyć niższej temperatury w piekarniku.

Istnieją dwie podstawowe metody pieczenia kukurydzy: metoda z łuską i bez łuski. W obu metodach należy namoczyć kukurydzę w wodzie, co zapobiegnie jej przypaleniu. Kukurydza powinna być moczona w wodzie przez około 30 minut przed prażeniem. Metoda bez łuski daje bardziej zwęglony wygląd jąder. Jest również najlepsza, jeśli chcesz uzyskać dymny smak w swoim daniu.

Pieczenie kukurydzy na kolbie to łatwy i wygodny sposób na dodanie pysznego dodatku do każdego posiłku. Kukurydza jest zawinięta w folię aluminiową, aby utrzymać wilgoć i ciepło wewnątrz. Po upieczeniu kukurydzy, jest ona krojona i pieczona w celu uzyskania optymalnej, zwęglonej tekstury. Niezależnie od tego, czy chcesz podać pieczoną kukurydzę w sałatkach czy na kanapkach, jest to prosty proces, który wymaga niewiele czasu na przygotowanie.


Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Related Posts