Jak zrobić bawarską golonkę

W tym artykule omówimy kroki niezbędne do przygotowania bawarskiej golonki. Po pierwsze, sprawdźmy, czym są golonki. Golonka jest mięsistą częścią golonki. Mięso to jest często peklowane lub wędzone. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, golonki należy przed gotowaniem obgotować w wodzie. Krok ten zmiękcza skórę i pozwala na jej nacięcie. Następnie nadaje to mięsu chrupiący wygląd zewnętrzny.

Aby przygotować marynatę, połącz dwie łyżki oliwy z oliwek, jedną łyżeczkę soli, jedną łyżeczkę czarnego pieprzu i ząbek czosnku. Do marynaty dodaj kolejną łyżkę soli i pieprzu, a następnie palcami wmasuj w sęk. Po godzinie golonka jest gotowa do pieczenia. Po upieczeniu podawaj z warzywami i nie zapomnij podać z sosem lub piwem!

Najpierw zamarynuj golonkę na noc. Dzięki temu smak marynaty przeniknie do mięsa i stworzy chrupiące skrawki. Po doprawieniu, piecz ją powoli przez dwie do trzech godzin, aby mięso było delikatne i soczyste. Wkładając golonkę do piekarnika, pamiętaj, aby wlać do brytfanny trochę piwa. Następnie podaj pieczoną golonkę z bogatym niemieckim sosem piwnym.

Następnie posmaruj skórę octem. Jego przeznaczenie jest wymienione w części dotyczącej składników. Piecz golonki przez 30 minut, obracając w połowie drogi. Po tym czasie pozwól im ostygnąć. Posmaruj pozostałym octem i dalej piecz. Podczas ich pieczenia pamiętaj, aby nie przepełniać piekarnika. Gdy będziesz zadowolony z efektu, podaj pieczone golonki z kuflem piwa.

Potem dopraw i ugotuj mięso. Mięso golonki nie ma jednolitej ilości tkanki łącznej, więc przegotowanie spowoduje utratę soczystości w różnych częściach mięsa. Ogólnie rzecz biorąc, golonka jest mniej wybaczająca niż chude kawałki wieprzowiny, takie jak łopatka, boczek czy schab. Czas gotowania powinien być wystarczający, aby uzyskać delikatne i soczyste mięso.

Po wybraniu dobrego kawałka mięsa, nadszedł czas na jego przygotowanie i ugotowanie. Golonki często podaje się z ciemnym sosem piwnym, ale jest to metoda daleka od niezawodnej. Na szczęście istnieje kilka sposobów na przygotowanie tego niemieckiego faworyta. Aby uzyskać soczysty posiłek, będziesz chciał pamiętać o tych trzech krokach i postępować zgodnie z nimi, aby stała się ona hitem w Twoim domu.

Po pierwsze, weź golonkę. Niemcy tradycyjnie pieką golonkę po doprawieniu jej przyprawami i aromatami. Po upieczeniu golonce towarzyszą krążki cebuli i kminek. Po doprawieniu mięsa nacinamy jego skórę mieszanką przyprawową z pieprzu i soli. Golonkę układamy w głębokim naczyniu do pieczenia.


Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane