Sok z agrestu można przygotować bez użycia sokowirówki. Agrest jest bardzo kwaśny i ma dużą zawartość cukru. Jeśli masz mało czasu, możesz wycisnąć sok z agrestu bez sokowirówki w rondlu. Po wyciśnięciu soku z agrestu, przechowuj czysty sok w lodówce. Może on zachować trwałość do 15 dni.
Sok z agrestu jest pełen korzyści zdrowotnych. Może pomóc kontrolować poziom cukru we krwi i zmniejszyć ryzyko chorób przewlekłych. Może również poprawić Twoją skórę i włosy oraz pomóc Ci schudnąć. Ogólnie rzecz biorąc, potrzebujesz trzech funtów owoców, aby uzyskać kwartę soku. Upewnij się, że dokładnie umyjesz owoce pod bieżącą wodą. Chcesz mieć pewność, że jest on wolny od wszelkich zanieczyszczeń i resztek.
Agrest jest bogaty w witaminę C. W rzeczywistości ma dwadzieścia razy więcej witaminy C niż pomarańcze! Są również bogate w błonnik, lekko moczopędne i mają właściwości antyrakowe. Dodatkowo pomagają wzmocnić układ odpornościowy i są dobrym lekarstwem na wiele chorób. Mogą również poprawić Twój wzrok. Aby zrobić sok z agrestu bez sokowirówki, wystarczy wycisnąć owoce i wydobyć z nich sok.
Po wyciśnięciu owoców agrestu, możesz użyć soku do zrobienia kostek lodu, podzielić się nim w mediach społecznościowych lub opublikować swój przepis na Instagramie. Sok zachowa się w lodówce przez tydzień lub dłużej. Można go również zamrozić w pojedyncze kostki i przechowywać do trzech miesięcy.
Sok z agrestu jest bogaty w witaminę C i wspiera zdrowe funkcje odpornościowe. Stwierdzono również, że jest dobry na trawienie. Jest łatwy do wykonania i ma niezliczone korzyści zdrowotne. Można go zrobić z zaledwie dwóch składników i zapewni Ci pyszny napój, który jest świeży i zdrowy. Będziesz zadowolony, że to zrobiłeś! Wystarczy tylko dwie minuty, aby zrobić pyszną szklankę soku agrestowego.
Amla to sezonowy owoc, który najlepiej zbierać jesienią. Jest bogata w witaminę C i przeciwutleniacze oraz ma orzeźwiający smak. Amla jest również świetna na trawienie. To świetny sposób na ochłodę po gorącym dniu na słońcu!
Do przygotowania soku z amli możesz użyć blendera. Wystarczy pokroić amlę, odrzucić nasiona i wlać mieszankę do blendera. Dodaj wodę i miksuj aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie podawaj! Możesz również podawać sok od razu po przygotowaniu. Pamiętaj tylko, że nie możesz zrobić go zbyt skoncentrowanego, bo skończysz z niesamowicie gorzkim napojem.
Podobne tematy
- Jak zrobić sok jabłkowy na zimę za pomocą sokowirówki
- Jak zrobić sok bez sokowirówki
- Jak zrobić sok z winogron